Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Què és una assegurança a tot risc construcció o TRC

01-08-2019

Un dels factors fonamentals a valorar abans d'iniciar els treballs d'una obra o construcció és la contractació d'una assegurança tot risc construcció, o comunament coneguda com a TRC.

A ASP Corredoria volem ajudar-te en tot el que necessitis en el teu dia a dia, fins i tot en el desenvolupament de la teva activitat laboral. Per això hem creat aquesta petita guia en la qual pots trobar tots els secrets de les assegurances tot risc construcció.
 

Què és una TRC i qui la pot contractar?

Una TRC o assegurança tot risc construcció és una pòlissa d'assegurança que cobreix, en cas de sinistres, els danys a la pròpia obra assegurada.

L’assegurança tot risc construcció pot ser contractada pel constructor principal, promotor o propietari, per a salvaguardar els seus interessos en cas d'un sinistre a la pròpia obra.
 


Què cobreix una TRC?

Les cobertures tot risc per a obres en la seva garantia bàsica es divideixen en 3 categories generals en les quals se situen els riscos coberts segons la seva naturalesa, vegem-les juntament amb alguns exemples:

Riscos convencionals:

La cobertura dels riscos convencionals dels TRC cobreix accidents com ara incendis, explosions, robatoris, etc…

Riscos propis de l'execució de l'obra:

Les errades humanes, de disseny o fins i tot els defectes dels materials emprats en la construcció són els englobats en la categoria de riscos propis d'una TRC.


Riscos de força major o extraordinaris:


Aquesta categoria de danys coberts per una assegurança tot risc construcció són els que engloben accidents produïts per inclemències meteorològiques adverses tipus vent, pluges, terratrèmols, huracans, inundacions, etc.

A més les assegurances tot risc construcció permeten la contractació de garanties addicionals, per a una protecció més completa, com ara:
  • Maquinàries i equips de construcció
  • Béns preexistents
  • Despeses per hores extraordinàries
  • Confrontants
  • Responsabilitat civil
  • Vaga, motí o commoció civil
  • Etc.
Fins i tot permeten la contractació d'un període de manteniment després de la finalització de l'obra.

 

És obligatòria una TRC?


Una assegurança tot risc construcció no és obligatòria, no obstant això, és recomanable ja que es tracta de protegir la mateixa obra, és a dir el teu patrimoni. En cas que l'obra estigui finançada és probable que l'entitat financera obligui a la contractació d'una assegurança tot risc construcció per a protegir els seus interessos. Si vols descobrir tota la legislació que envolta al món de la construcció i edificació prem aquí per a accedir a la Llei 38/1999, de 5 novembre, d'Ordenació de l'Edificació.
 
L’assegurança tot risc construcció es pot contractar per a qualsevol tipus d'edificació (edificis d'habitatges, oficines, unifamiliars, hotels, centres comercials, instal·lacions esportives, rehabilitacions o obra civil).
 

Quant costa una TRC i quan es paga?

El cost d'una prima d'assegurança tot risc per a la construcció ve fixat per les característiques de l'obra en si i les cobertures que vulguem incorporar. Si vols un estudi personalitzat per a contractar una assegurança a tot risc construcció per a la teva obra, no ho dubtis més, prem aquí.On som

Ampliar
Tancar
Ampliar
Tancar