Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Què és una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms

Què és una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms

17-09-2019

Al contrari del que tothom creu, els autònoms no són súper herois que queden fora de risc d'accidents i/o malalties. Econòmicament, tret que disposis d'una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms o una assegurança de baixa, un autònom en posar-se malalt, senzillament deixa de facturar.

La prestació que ofereix la seguretat social o mútua alternativa per a autònoms, és molt reduïda i per això és habitual que els autònoms contractin una assegurança d'incapacitat temporal per a suplir la falta d'ingressos durant un procés de baixa laboral.

ASP Corredoria volem estar al teu costat dia a dia, però encara més quan realment ho necessites. Per això hem creat aquesta petita guia perquè entenguis a la perfecció què són les assegurances d'incapacitat temporal per a autònoms o també anomenades, assegurances de baixa laboral.

En què consisteix una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms

Una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms protegeix econòmicament al treballador per compte propi de possibles accidents o malalties que li impedeixin treballar, amb la conseqüent pèrdua d'ingressos. És a dir, assegura una indemnització econòmica diària davant malalties i/o accidents que li incapacitin per a continuar treballant amb normalitat. D'aquesta forma s'aconsegueix mantenir un nivell d'ingressos que eviten, en cas de baixes llargues, el tancament de negocis per no poder fer front a les despeses fixes i els ingressos necessaris per a l'autònom i la seva família.

Tipus d'assegurances d'incapacitat temporal

Existeixen dos grans grups d'assegurances d'incapacitat laboral, amb barem i sense barem.
El barem és una escala per la qual els dies de baixa per una patologia estan establerts per endavant en el condicionat de la pòlissa. Per exemple, un infart agut de miocardi podria estar catalogat segons barem en 100 dies. La companyia en cas d'incapacitat per infart abonarà els 100 dies segons el capital contractat, si l'assegurat necessita més o menys dies per a la seva recuperació no afecta a la prestació.

Per contra, una assegurança d'incapacitat temporal per a autònom sense barem contemplaria els dies reals de baixa establerts pel metge.

Amb el sistema per barem aconseguim el pagament de la indemnització, segons el barem, amb l'informe mèdic de la patologia, sense necessitat d'esperar l'alta mèdica, ni ser necessaris informes addicionals, a més de reduir la prima de l'assegurança. Com a inconvenient destacar que sol contemplar uns dies de recuperació molt breus i en cas de precisar més dies no s'allargarà la prestació. Les pòlisses sense barem donen una cobertura més àmplia, ja que mentre no es disposi de l'alta mèdica, l'autònom no podrà treballar, però rebrà la indemnització pel total dels dies reals de baixa.

Què cobreix una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms

Tal com indica el seu nom les assegurances d'incapacitat temporal o assegurances de baixa cobreixen mitjançant una indemnització econòmica diària qualsevol període de temps en el qual l'autònom quedi incapacitat per al desenvolupament de la seva activitat professional, els riscs que cobreixen es divideixen en les següents opcions:
  • Indemnització diària per Incapacitat temporal
  • Indemnització diària per hospitalització
A més, es poden contractar garanties complementàries com a defunció, invalidesa permanent i absoluta, etc

El capital de la indemnització, sempre el definiràs tu i depenent de l'import de la indemnització i la teva professió resultarà la prima corresponent.

ASP Corredoria podem assessorar-te sobre el capital assegurat necessari segons el teu nivell d'ingressos, despeses fixes, obligacions, situació familiar etc, deixa't assessorar pel nostre equip de professionals.

Què són les carències de les assegurances de baixa per a autònoms

Les carències de les assegurances de baixa defineixen el temps que ha de transcórrer entre la contractació d'assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms i el moment en el qual l'assegurat pot reclamar la indemnització resultant.

Què són les franquícies en les assegurances de baixa per a autònoms

Les franquícies de les assegurances de baixa són els dies, a l'inici de la patologia, que no es cobrarà la indemnització diària contractada. Es pot contractar l'assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms sense dies de franquícia, en aquest cas, es començarà a comptar per al càlcul de la indemnització des del primer dia de baixa.

És habitual contractar l'assegurança amb algun tipus de franquícia, ja siguin 4, 7, 15 o 30 dies, per a tenir una prima de l'assegurança menor, ja que el que preocupa l'autònom són les baixes de durada més llarga. Podem fer front a 15 dies sense treball ni ingressos, però podríem fer front a 6 mesos sense poder treballar ni percebre ingressos?

Com contractar una assegurança d'incapacitat temporal per a autònoms

Ara que ja saps tots els detalls de les assegurances d'incapacitat temporal per a autònoms només et queda trobar la millor oferta per al teu cas, troba la millor opció fent clic aquí.

On som

Ampliar
Tancar
Ampliar
Tancar