Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Impostos de les Assegurances

Impostos de les Assegurances

14-06-2019

Sabries dir amb quins impostos estan gravades les assegurances? A ASP Corredoria ens agrada que els nostres clients estiguin plenament informats sobre tot el relacionat a les assegurances, ja siguin assegurances de llar, construcció, vehicles o salut, per això en aquest article veurem quins són els impostos de les assegurances.Composició de les quotes o primes de les assegurances

Les primes de les assegurances no només es componen de la quantitat en què valora les cobertures contradas la companyia asseguradora, sinó que també es componen d'un fons reservat per l'estat per a cobrir certes condicions que una assegurança no cobreix, així com el IPS o Impost sobre la Prima d'assegurança i altres tipus de gravàmens, vegem-los tots amb més detall:

Impost sobre la Prima d'assegurança o IPS

L'Impost sobre la Prima d'Assegurances o IPS és l'impost amb el qual es graven les assegurances a nivell estatal. Podríem dir que és l'impost que substitueix a l'IVA en les assegurances, ja que, les assegurances no estan gravades amb IVA. El seu valor dependrà del tipus d'assegurança, cobertures etc…

No totes les assegurances són gravades per aquest impost, existeixen diferents exempcions d'aquest impost de les assegurances regulades en l'Article 12 de la Llei 13/1996 de 30 de Desembre sobre Mesures Fiscals, Administratives i de l'Ordre Fiscal.


Taxa del Consorci de Compensació d'Assegurances

La taxa del Consorci de Compensació d'Assegurances és un romanent que cobra l'estat i que queda reservat per a cobrir els riscos extraordinaris que no són coberts per l'assegurança contractada com per exemple els desastres naturals.

Aquest consorci depèn exclusivament del Ministeri d'Economia, Indústria i competitivitat.

Prima neta de l'assegurança

La prima neta de les assegurances és el valor en el qual s'estimen les cobertures contractades en l'assegurança. Aquest preu és estipulat per les companyies d'assegurances.

Ara què ja saps quins són els Impostos de les Assegurances podràs entendre a la perfecció què compon la teva prima d'assegurança.

ASP Corredoria vetllem per oferir als nostres clients les opcions de segur més competitives del mercat comparant  els preus de les assegurancs entre múltiples companyies buscant les millors cobertures al menor cost te'l perdràs?

On som

Ampliar
Tancar
Ampliar
Tancar