Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Com m’afectarà l’increment de l’IPS si finalment és aprovada la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021?

Com m’afectarà l’increment de l’IPS si finalment és aprovada la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021?

18-12-2020

El Govern ha proposat, a través de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021, incrementar el tipus de gravamen de l’impost sobre les primes d’assegurances, de l’actual 6%, al 8% (algunes assegurances com vida, assistència sanitària i malaltia queden exemptes de l’IPS).

 

Aquest increment està contemplat al Projecte de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al any 2021 i, després de la seva aprovació, el passat 3 de desembre per part del Congrés del Diputats, només manca votació al Senat per esdevenir una realitat.

 

Què és l’IPS?

 

L’IPS és l’impost de naturalesa indirecta, que grava les primes de les assegurances. Les entitats asseguradores són els subjectes passius que repercuteixen el mencionat impost als prenedors de les assegurances que, finalment, són els que suporten la càrrega del gravamen.

 

Totes les assegurances estan gravades amb l’IPS?

 

No totes les assegurances estan gravades amb l’IPS, queden exemptes d’aquesta tributació:

  • Assegurances socials obligatòries i col·lectives que instrumenten sistemes alternatius a plans i fons de pensions.
  • Assegurances de vida (sí s’aplicaria a les garanties complementàries si existeixen)
  • Assegurances d’assistència sanitària i malaltia.
  • Assegurances de crèdit i caució.
  • Assegurances agràries combinades.
  • Operacions d’assegurances relacionades amb plans de pensions.
  • Operacions de reassegurances.


Quan entrarà en vigor la Llei?

La Llei entrarà en vigor al dia següent a la seva aprovació en el Butlletí Oficial de l’Estat. Tot i que a dia d’avui es desconeix el dia concret en el que la Llei serà aprovada, la mateixa podria entrar en vigor en qualsevol data a partir del dia 23 de desembre, molt previsiblement el 31 de desembre de 2020.

 

Què suposarà l’entrada en vigor de la Llei per als prenedors d’assegurances?

 

Amb l’entrada en vigor de la nova Llei el prenedor de l’assegurança passarà a pagar 2% més sobre la prima neta del contracte, sense variació a les tarifes de l’asseguradora. És a dir que una pòlissa amb una prima neta de 100 euros que actualment pagaria un IPS de 6 euros, passarà a pagar, a partir de l’entrada en vigor de la nova llei, 8 euros.

 

Aquesta mesura, en cas de ser aprovada, afectarà tant a famílies com a empreses, si més no, tothom té algun tipus d’assegurança (llar, automòbil, negoci, etc.)

 

Quant al nostre col·lectiu d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, com tots els prenedors d’assegurances es veuran igualment afectats per l’increment del tipus impositiu, a més de les pòlisses particulars i d’empresa, el ram de les assegurances de responsabilitat civil professional també es veurien afectats per la previsible pujada del 6% al 8%.

 

Des d’ ASP Corredoria estem a disposició dels nostres assegurats per ampliar la informació relativa al previsible canvi impositiu i com els afectarà en els seus contractes d’assegurances.

On som

Ampliar
Tancar
Ampliar
Tancar