Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Responsabilitat civil d'una obra, noves formes d'assegurament per als aparelladors

Responsabilitat civil d'una obra, noves formes d'assegurament per als aparelladors

06-02-2020

Com a consequüència de les exigències del mercat, les companyies asseguradores estan adaptant la seva oferta de pòlisses d'assegurances de responsabilitat civil per a tècnics. En aquest àmbit, des d'ASP Corredoria d'Assegurances podem oferir l'assessorament personalitzat als nostres assegurats: aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l'edificació, més adaptat a les seves necessitats. A més de les pòlisses de responsabilitat civil professional renovable anualment, actualment hi ha l'opció de poder contractar la responsabilitat civil per obra acabada i també per cessament d'activitat.

Amb aquests nous producte, els tècnics podran assegurar, en el cas de la pòlissa d'obra acabada, la seva responsabilitat professional d'una obra concreta durant 10 anys, o, en el cas de la pòlissa de cessament d'activitat, la seva responsabilitat civil professional de totes les seves intervencions durant 10 anys en el cas de deixar d'exercir i no mantenir la pòlissa anual renovable.
Aquest tipus d'assegurament és més específic i adequat per a casos concrets i s'ha de valorar les circumstàncies de cada tècnic per veure les millors opcions per a la seva situació concreta, les particularitats i limitacions que ofereix cada tipus d'assegurament i les diferències existents entre la pòlissa tradicional anual renovable.

Modalitats d'asseguramentEn el cas de la pòlissa per a obra acabada es tracta d'una pòlissa adreçada principalment a aquells professionals que inicien la professió i volen assegurar la seva responsabilitat fins a aconseguir una continuïtat suficient en la professió per mantenir una pòlissa anual renovable o bé per realitzar una intervenció concreta. També està indicada per a aquells professionals que volen assegurar puntes de risc fora de la seva pòlissa anual renovable, o tècnics assalariats als que abona la seva cobertura asseguradora l'empresa ocupadora i volen deixar el risc cobert per a 10 anys.

En  el cas de la pòlissa de cessament d'activitat, aquesta està dissenyada i pensada per a aquells aparelladors que desixen d'exercir definitivament la professió i desitgen, mitjançant el pagament d'una prima anual, cobrir la responsabilitat de les seves intervencions durant 10 anys, i no haver de mantenir la seva pòlissa anual renovable durant 10 anys. És important valorar que no sigui un cessament temporal de l'activitat, sinó un cessament definitiu, ja que aquesta pòlissa no permet assumir el risc de nous treballs i en cas de reiniciar la professió caldrà tornar a contractar una assegurança de responsabilitat civil professional. Com a avantatge d'aquest tipus de pòlisses està poder assegurar la responsabilitat durant 10 anys de vigència de contracte més dos anys per reclamacions, amb el pagament d'una prima única.

ASP Corredoria està especialitzada en assegurances per al sector de la construcció i pot acompanyar i assessorar els aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l'edificació en l'elecció de la millor assegurança per protegir la seva responsabilitat civil professional

On som

Ampliar
Tancar
Ampliar
Tancar