• Quina assegurança de viatge contractar?

Quina assegurança de viatge contractar?

09-06-2021

En aquesta època de l’any, molts de nosaltres estem planificant les vacances, però tan important com escollir la destinació, transport i allotjament, és escollir una bona assegurança de viatges que cobreixi els imprevistos que puguem patir, perquè gaudim de les vacances sense ensurts.

Sovint ens preguntem quin assegurança de viatges hem de contractar, i tot i que totes les companyies tenen paquets de productes, hi ha garanties optatives què podem contractar segons les nostres necessitats. El capital que volem assegurar dependrà en gran manera de la destinació del nostre viatge com del motiu d’aquest.

Què és una assegurança de viatges?

Una assegurança de viatges és un tipus d’assegurança d’assistència que cobreix els incidents que podem patir durant el viatge. Des de l’assistència sanitària per malaltia i/o accident, repatriació, pèrdua d’equipatges, tramitació de documentació, assistència legal a l‘estranger, despeses d’anul·lació per causes previstes, etc.

Tipus d’assegurances de viatges

Depenent del tipus de viatge que realitzem, les companyies disposen de diferents modalitats que s’adapten al tipus de viatge a realitzar:

 • Vacances
 • Esquí
 • Creuers
 • Viatges d’aventura
 • Viatges de negoci
 • Estudiants
 • Schengen

És habitual contractar l’assegurança per un viatge concret, tot i que per a persones que realitzen un nivell de viatges elevat, pot ser interessant contractar una assegurança anual per tots els viatges que s’efectuïn en un any.

És important l’àmbit territorial de cobertura de l’assegurança, normalment les companyies estableixen les tarifes segons 3 o 4 distincions geogràfiques, Espanya, països europeus o riberencs del Mediterrani, resta del món excepte EEUU, Japó i el Canadà, o tot el món. Quan es viatja per diversos països sempre s’ha de contractar l’àmbit territorial del país més llunyà.

Quan i per què hem de contractar una assegurança de viatges?

És necessari poder comptar amb una assegurança d’assistència en viatges sobretot quan viatgem a tercers països. L’assegurança sempre s’ha de contractar abans d’iniciar el viatge. En determinades cobertures, com despeses d’anul·lació, la companyia pot establir uns requisits diferents per donar cobertura.

Amb la situació actual derivada de la Covid 19, cada cop més viatgers veuen indispensable la seva contractació per viatjar amb total tranquil·litat i tenir assistència mèdica.

Cobertures bàsiques:

 • Assistència sanitària: cobertura de les despeses mèdiques que per malaltia i/o accidents es produeixin durant el viatge. Sovint viatgem a destins amb un sistema sanitari deficitari, o destins en els quals, fer ús del seu sistema sanitari ens pot comportar una factura elevada.
 • Cobertura d’anul·lació: En cas d’haver de cancel·lar el viatge per una de les causes previstes, la companyia abonarà les despeses de cancel·lació fins al límit contractat a la pòlissa. Per poder optar per aquesta cobertura és habitual que les companyies sol·licitin que l’assegurança es contracti alhora que el viatge o en el termini màxim de 7 dies.
 • Repatriació: repatriació al país d’origen per les causes previstes a la pòlissa.
 • Prolongació del viatge: cobreix les despeses de prolongació d'estància per les causes previstes a la pòlissa.
 • Pèrdua d’equipatges: Capital indemnitzable en cas de pèrdua de l’equipatge.
 • Tornada anticipada: Tornada per les causes previstes a la pòlissa.

Contracta online la teva assegurança d’assistència en viatge amb ASP Corredoria

Saps que a ASP Corredoria disposem d’una eina per contractar online la teva assegurança de viatge? Contracta per molt poc l’assegurança “ARAG Viajeros Plus” que millor s’adapta a les teves necessitats.

També pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre les cobertures segons les teves necessitats, destí del viatge i la seva finalitat.

I si tens dubte sobre les cobertures del producte “ARAG Viajeros Plus” amb relació a la Covid 19, tens disponible aquesta guia de preguntes freqüents, on ARAG aclareix els dubtes més importants sobre la situació actual.

On som

Ampliar
Ampliar