Per què cal una assegurança per negocis i oficines?

02 - 05 - 2022
Per què cal una assegurança per negocis i oficines?

Com a propietari d'un negoci entendràs que la teva empresa s'enfronta a diferents riscos cada dia, pel que protegir el teu negoci és vital per al funcionament continu. Per això, hi ha les assegurances de negocis, un servei que ofereix tranquil·litat i confiança a les empreses, ajudant així que el funcionament d'aquestes puguin avançar, així com marcar una diferència dins del mercat. Vols saber del que tracta, quines són obligatòries i els beneficis que aporten? T'ho expliquem a continuació.

Què és una assegurança de negocis?

L'assegurança comercial ajuda a protegir els actius financers i físics de la teva empresa contra els danys que puguin passar durant el funcionament regular de la teva activitat comercial, ja que en cas de sinistre, l'empresa no haurà de desemborsar una quantitat extra de diners, i per per tant, protegeix la seva economia.

Entre els casos de sinistre es poden destacar:

 • Demandes.
 • Danys materials a la propietat.
 • Danys als equips electrònics, ordinadors o altres dispositius.
 • Avaria de maquinària.
 • Accidents laborals dels empleats.
 • Robatori i espoliació.
 • Vandalisme.
 • Danys causats per fenòmens atmosfèrics: inundacions, neu, pedra, entre d'altres.
 • Incendis, explosions i danys elèctrics per corrents d'electricitat anormals.
 • Danys d'aigua causats per sinistres com a fuites d'aigua accidentals o avaries als sistemes de conducció.
 • Pèrdua de beneficis.

Cada model de negoci i indústria té els seus propis riscos únics, de manera que les empreses han de tenir cobertures específiques d'assegurança per satisfer les seves necessitats particulars. No serà el mateix una pòlissa d'assegurances d’un comerciant únic que treballi des de casa que el director d’una agència que té diverses oficines. Per aquesta raó, a l'hora d'escollir una assegurança, els propietaris de negocis han d'avaluar tots els factors més rellevants inclosos:

 • La mida de l'empresa.
 • La quantitat de treballadors.
 • La naturalesa dels productes elaborats o dels serveis oferts.
 • El tipus de maquinària de treball utilitzada.
 • Condicions de treball que hi ha al negoci.

Avantatges de contractar una assegurança per a oficines i locals comercials

Comptar amb una assegurança de negoci per a l'oficina o locals comercials és sens dubte una gran inversió per al benestar del teu patrimoni tant a curt com a llarg termini. Entre els principals avantatges per comptar amb un es troben:

 • Una despesa amb beneficis: Si es posa en una balança les pèrdues ocasionades per un sinistre i els beneficis que ofereix invertir en una pòlissa d'assegurances, t'adonaràs que surt molt més econòmic comptar amb aquest resguard que haver de recórrer als teus actius o estalvis quan ocorri algun sinistre.
 • Els teus béns estaran protegits: Ja sigui per robatoris d'equips d'oficina, danys ocasionats per fuites d'aigua o incendis... comptar amb el suport d'una asseguradora podrà salvaguardar el teu patrimoni davant de qualsevol accident que pugui patir.
 • Treballadors productius: Quan una empresa, sigui gran, mitjana o petita, cobreix el benestar dels seus empleats, permet establir-ne un nivell alt de satisfacció. Això ajuda a incrementar la seva lleialtat, confiança i productivitat general.
 • Possibilitat de personalització: Es pot oferir la possibilitat d'adaptar la pòlissa d'assegurances depenent de les necessitats de l'empresa, adequant així la seva efectivitat i resguardant els riscos on el negoci estigui més exposat.

És obligatori contractar una assegurança per a negocis i oficines?

El propietari d'un negoci que desenvolupi la seva activitat en una oficina o comerç ha de comptar amb una assegurança que cobreixi aquest patrimoni, ja que molts podrien considerar aquest espai com a eix central, el lloc on es generen i administren els seus ingressos. Per tant, és recomanable tenir una assegurança de negocis i oficines per fer front a tots els imprevistos que podrien afectar negativament el funcionament i l’economia del teu negoci.

Res més lluny de la realitat, el fet de viure situacions de canvi com la pandèmia, ha resultat que moltes empreses hagin optat per reestructurar la seva organització, comptar amb equips i maquinàries eficients i protegir sobretot els seus equips portàtils, fent de la prevenció de danys, una consideració vital.

En tot cas, el més prudent i habitual és comptar amb una assegurança multirisc. Aquesta pòlissa cobreix tant els danys a la infraestructura de l'empresa, el local, la botiga o l'oficina com els danys d'immobles (mercaderia, equipament informàtic, etc.) i protecció de treballadors. Cal destacar que pot ser considerada obligatòria en cas que estigui subjecta a una hipoteca.

En definitiva, les empreses han de tenir en compte les assegurances de negocis tant per evitar repercussions legals que puguin ocasionar el seu incompliment com per obtenir una àmplia gamma de beneficis que ofereix.

A ASP Corredoria oferim diferents assegurances per cobrir les necessitats del teu negoci, adaptant-nos a les teves necessitats, no dubtis en contactar amb nosaltres per a més informació.