LA RESPONSABILITAT CIVIL PROFESSIONAL - ASSEGURANÇA PER OBRA CONCRETA

15 - 02 - 2024
LA RESPONSABILITAT CIVIL PROFESSIONAL - ASSEGURANÇA PER OBRA CONCRETA
Noves formes d'assegurament, la responsabilitat civil per obra concreta cobreix, mitjançant dues pòlisses, la responsabilitat civil dels tècnics durant l'obra viva i durant 10 anys + 2 un cop finalitzada l'obra, amb el pagament d'una prima única.
El mercat assegurador s'adapta a les necessitats asseguradores dels tècnics (arquitectes tècnics i arquitectes), creant pòlisses de responsabilitat civil professional que cobreixen una intervenció concreta mitjançant el pagament d'una prima única. D'aquesta manera el tècnic té cobertes totes les reclamacions que pugui rebre, fins al límit de cobertura subscrit en pòlissa, durant la construcció i els 12 anys posteriors, complint els requisits LOE sense haver de mantenir una assegurança anual renovable.

A qui pot interessar aquest tipus d'assegurança?

Els motius per contractar una assegurança de responsabilitat civil professional per obra concreta, o compatibilitzar-la amb la pòlissa anual renovable del tècnic, poden ser diversos.

Alguns exemples de circumstàncies que farien recomanable la pòlissa de responsabilitat civil per obra concreta serien: 
  • Tècnics que fan una feina puntual però no és la seva activitat principal i no volen mantenir una assegurança anual renovable.
  • Tècnics propers a l'edat de jubilació que no volen augmentar la motxilla amb noves obres.
  • Tècnics que tenen una punta de treball i volen assegurar-la fora de la seva pòlissa anual renovable i/o amb capitals diferents.
  • Tècnics assalariats a qui paga la pòlissa l'empresa o promotor.
Amb aquesta assegurança garanteixes, amb el pagament d'una prima única, la cobertura per a la intervenció concreta, si la reclamació arriba en els períodes de la L.O.E.

Si vols més informació pots accedir al nostre apartat web aquí, i pots demanar-nos més informació.

Compartir notícia