La responsabilitat civil de l'aparellador/arquitecte tècnic i enginyer d'edificació després del cessament d'activitat.

25-02-2021

Quan un aparellador, arquitecte tècnic o enginyer de l’edificació cessa de la seva activitat professional la seva responsabilitat civil professional no desapareix. És important conèixer l’abast de la motxilla que el tècnic té, per poder fer una bona assegurança en funció de la seva trajectòria professional.

 
Musaat, la mútua dels aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, posa a disposició dels seus mutualistes diverses opcions d’assegurança per cobrir la responsabilitat civil professional de les intervencions dels tècnics, un cop jubilats o que han decidit cessar de l’activitat professional.

 

 

Motius per mantenir la cobertura dels aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació un cop cessat de l’activitat:

 

Tot i que el professional es jubili o cessi de la seva activitat, podria rebre una reclamació derivada d’intervencions anteriors, ja que la responsabilitat civil professional no finalitza amb el cessament de l’activitat. Aquesta responsabilitat també passa als hereus, per tant, en cas de rebre una reclamació per una intervenció professional anterior, tant per danys personals com per danys materials, el patrimoni del tècnic o dels seus hereus podria perillar, per això és necessari mantenir una assegurança de responsabilitat civil professional per protegir la seva situació econòmica i el seu patrimoni.

 

Musaat porta més de 35 anys protegint la responsabilitat dels aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, com a empresa asseguradora especialitzada en el nostre col·lectiu, que coneix tots els riscos inherents a la professió.

 

Opcions que ofereix Musaat per cobrir la responsabilitat civil professional dels tècnics jubilats, difunts o amb cessament de l’activitat:

 

Musaat, companyia asseguradora especialista en assegurances de responsabilitat civil professional per a aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, ofereix diverses opcions asseguradores i ha desenvolupat diversos productes específics per adaptar-se a les necessitats individuals dels seus clients en aquests moments en els quals la seva activitat professional ha finalitzat, però que mantenen responsabilitat sobre les feines desenvolupades durant la seva trajectòria professional.

 

 

  • PÒLISSA COL·LECTIVA DE RESPONSABILITAT CIVIL PROFESSIONAL PER INACTIUS gratuïta:

Si el tècnic compleix una sèrie de requisits, podrà accedir a la pòlissa “gratuïta” d’inactius del col·lectiu amb un capital assegurat de 100.000 €.

  • pòlissa de RESPONSABILITAT CIVIL per a inactius de major cobertura:

Per a aquells tècnics que no reuneixen els requisits per entrar en la gratuïta o que necessiten un nivell de cobertura superior pel volum d’obres realitzats durant els últims anys de la seva trajectòria professional, hi ha l’opció d’una pòlissa específica per a inactius amb una major cobertura.

  • RESPONSABILITAT CIVIL per CESSAMENT D’ACTIVITAT:

Per a qui deixa d’exercir la professió i vol liquidar tota la seva responsabilitat civil amb el pagament d’una única prima per a cobrir totes les intervencions declarades els últims 12 anys de l’activitat professional.

 

Què cobreix l’assegurança d’inactius o cessament de l’activitat de Musaat:

 

L’assegurança de responsabilitat civil d’inactius i l’assegurança de cessament d’activitat, cobreix les responsabilitats derivades de l’exercici professional del tècnic de la construcció, per les intervencions realitzades durant la seva trajectòria professional.

 

De la mateixa manera que les pòlisses de responsabilitat civil professionals que comercialitza la Mútua, té amplies cobertures tant per danys personals com materials, i ha estat dissenyada específicament per cobrir l’exercici del nostre col·lectiu, aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació.

 

 

Si vols conèixer més sobre Musaat visita la nostra web, on disposes d’informació sobre la Mútua dels aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació.

 

Si encara no tens assegurança de responsabilitat civil profesisonal pots cotitzar la teva pòlissa sense compromís en aquest enllaç, ja que ASP Corredoria estem per a assessorar-te i informar-te sobre les assegurances professionals i personals que més t’interessen i s’adeqüin a les teves necessitats.

 

Visualitza aquest breu vídeo en què Musaat resumeix les opcions asseguradores que la mútua ofereix als aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, que han cessat en la seva activitat professional però volen mantenir la cobertura durant el temps necessari.

On som

Ampliar
Ampliar