Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Què són les assegurances de dependència?

19-03-2019

Les assegurances de dependència cobreixen la situació irreversible per la qual es necessita ajuda per a fer les tasques bàsiques (menjar, caminar, vestir-se, etc). A ASP Corredoria volem estar al teu costat quan més el necessitis, per això en aquest article t'explicarem tots els detalls sobre aquestes assegurances i com poden protegir-te per a fer-te la vida més fàcil en una situació de dependència irreversible.Què és una assegurança de dependència?

Les assegurances de dependència són assegurances en les quals, si l'assegurat entra en una situació de dependència irreversible, regulat per les condicions particulars del contracte (normalment gran dependència o dependència Grau 3, encara que es pot assegurar la dependència severa o dependència Grau 2), des de l'asseguradora se li brindarà una cobertura econòmica, habitualment en forma de renda vitalícia o capital, segons la modalitat contractada.

 

Què es considera situació de dependència?

Haurem d'atendre al que quedi estipulat en les condicions particulars de la pòlissa, per això és molt interessant comptar amb un corredor d'assegurances independent, que l'assessori sobre les diferents opcions del mercat i la que millor s'ajusta a les seves necessitats. Així mateix, és important que en el contracte quedi molt ben explicat en quin moment s'està en situació de dependència per a tenir dret a la prestació i evitar futurs conflictes per aquest tema. Actualment en el mercat hi ha companyies que asseguren la gran dependència, equivalent a la dependència grau 3, i algunes asseguren també la dependència severa o dependència grau 2.Quines lleis regulen les assegurances de dependència?

Les assegurances de dependència, igual que les assegurances personals de vida o les assegurances personals de salut vénen reglamentats per la Llei 50/1980, de 8 d'octubre, de Contracte d'assegurança en el Títol III assegurances de persones.

Si vols descobrir tots els detalls sobre la reglamentació en contractar una assegurança de dependència prem aquí.Es poden desgravar les assegurances de dependència?

Les assegurances de dependència sí que poden desgravar-se en l'IRPF. No obstant això, existeixen uns màxims deduïbles, 8000€. En cas de tenir pla de pensions, PPA, PPSE o mutualitats de previsió social el màxim deduïble per la suma de totes les aportacions als diversos productes són 8000€/any.
Diferències entre assegurances de dependència i plans de pensions

Molts dels nostres clients ens pregunten: Què em convé més una assegurança de dependència o un pla de pensions? No existeix una resposta general, dependrà de molts factors de vida (família al càrrec, patrimoni, parella, etc), ja que són productes que cobreixen situacions diferents i poden ser compatibles.

 

Les principals diferències són les següents:

 

Plans de Pensions

  • Generalment pots aportar la quantitat de diners que més et convingui quan et convingui.
  • En cas de situació de dependència cobraràs el que hagis acumulat amb les teves aportacions, però no et garanteix un capital per aquesta garantia.
  • En el moment de la jubilació donarà dret al fons acumulat amb les teves aportacions.
  • Els ingressos introduïts en el pla de pensions estan subjectes a variacions de mercat segons la modalitat d'inversió que hagis contractat.

 

Assegurances de dependència

  • Exigeix del pagament d'una prima per a poder tenir les seves cobertures.
  • En cas de situació de dependència cobraràs el total de la compensació pactada amb l'asseguradora, independentment de les primes pagades.
  • La compensació pactada és immutable amb el pas del temps, sempre que s'hagi optat per una asseguradora que contempli l'opció de renda vitalícia.
  • Només dóna dret a prestació en cas d'incórrer en una situació de dependència.

Com contractar una assegurança de dependència?

Si vols més informació sobre les assegurances de dependència i com poden ajudar-te contacta amb nosaltres fent click aquí.


On som

Ampliar
Tancar
Ampliar
Tancar